Het mysterie van de verdwenen tweeling!

Op een dag lege de moeder  de tweeling in bed.

Moeder: nou kinderen ga maar lekker slapen want morgen is de bruiloft.

Maar de kinderen hielden hellemaal niet om in zo een nette jurk te zitten en alleen maar een beetje kijken. Ze wilden liever  op de wip  zitten en buiten te spelen dus ging de tweeling huilen

Tweeling: weeeeweeee!!!

Moeder: vinden jullie dat soms niet leuk? Ach ja wel  ga nou maar gewoon lekker slapen.

Smak smak.

De andere morgen liep de moeder naar de bedjes van de tweeling.

Mama:  he waar zijn mijn schatjes gebleven?!

De moeder wist natuurlijk niet dat de tweeling uit hun bedje kon. Maar er was iets nog vreemder. Want de tweeling kon nog helemaal niet lopen?! Alleen nog maar een beetje kruipen en rollen dus dat was nog vreemder .

Moeder: lizzzzzzz!!!!! Krisssssssss!!!!

Maar de moeder hoorde maar niks……………en nog steeds niks….of misschien  toch een heel klein beetje gegiechel in dat kasje? De moeder deed heel voorzichtig het deurtje van het kasje open….en ja hoor daar zat…….maar wacht eens alleen Kris zit daar en waar is Liz nou gebleven? De moeder en kris keken in alle laadjes in alle gaatjes in alle hutten overal maar nergens was Liz te zien?! De moeder belde de politie op en zei: hallo meneer ik ben mijn dochter kwijt ik heb overal gezocht en gekeken in alle hoeken en in alle gleuven maar nergens is ze. De politie zij: oké ik kom er meteen aan een momentje geduld.

Oké doei!

Maar waar is Kris gebleven nu is hij ook  al weg .

De moeder werd hellemaal gek als eerst waren ze allebei weg toen had ze gelukkig Kris gevonden en nu zijn ze allebei weer verdwenen. Het was haar echt een mysterie.

En weer begon ze in alle hoeken in alle laden en in alle hutten te zoeken. Maar nergens was iets of iemand te zien.

Maar ze keek toch voor de zeker heit nog in een laadje………en ja hoor!! Daar zat iemand! Maar niet Kris en Lis deze keer was Kris er weer maar Liz was nergens te vinden.

Maar gelukkig kwam daar de politie aan en nog een en nog een ze gingen allemaal zoeken naar Liz.

De polities zochten ook weer in alle laadjes in alle hoeken en alle hutten! Maar  nergens was Liz te vinden. De moeder dacht als eerst o dat komt wel goed. Maar nu was ze toch stiekem een beetje bezorgt.

Maar op een duur  zij een Politie: waar verstopt ze zich vaak?

De moeder zij dat Liz nog helemaal niet kon lopen dus er was maar een plek waar ze zou kunnen zitten. Maar die plek wist alleen Kris maar die vertelde die plek natuurlijk niet anders wist zijn moeder die plek en dat wouden ze natuurlijk niet.

Maar Kris ging toch maar gouw naar Liz toe om te zeggen dat ze naar een andere plek moest maar dat kon niet want de moeder van Kris had hem aan een touwtje aan de tafelpoot vast gebonden dus hij kon nergens heen…..of misschien toch wel? Even later

De moeder schreeuwde heel hard NOU BEN IK HET ZAT!!!

Zo hard schreeuwde ze dat de polities  er van schrokken .

Maar de moeder liep heel hard weg en 2trok alle laadjes open….en ook…..het laadje waar Liz en Kris in zaten maar de moeder was zo boos dat ze dat niet eens door had. Maar  Liz en Kris wel dus ze trokken allebei heel zachtjes het deurtje dicht. ….gelukkig de moeder had niks door. Maar waar ging de moeder eigenlijk heen?

De moeder liep naar de auto en reed weg. Alles was een puin hoop in het huis. En de polities gingen ook weg. Maar wat die gingen doen zie je bij het volgende hoofdstuk.

Achtervolging .

De politie reed achter de moeder aan. Maar waar ging de moeder nou precies heen?

De moeder ging naar ……….de  supermarkt ze pakte een karretje en reed in de winkel.

De polities  achter volgde haar en keken wat ze kocht. maar wat kocht ze?…..de polities  vonden het heel raar want ze kocht allemaal lekkere dingen.

De polities keken heel verbaast!

De moeder had hellemaal niet door dat ze achtervolgt werd

Even later rekende de  moeder af. Het hele karretje zat vol met lekkers en een paar gezonde dingetjes.

Even later stapte de moeder weer in de auto en reed naar een…..een winkel waar je knutsel spullen kan kopen!

Ze kocht lijm, papier , ijzerdraad en nog veel meer.

Weer even later reed ze naar een huis. Daar ging ze naar binnen en toen ze terug kwam…..nam ze mee….een soort val een een soort muizen val of zo iets.

En daarna reed ze naar  nog een huis en dat was het huis van haar moeder daar ging ze ook naar binnen. Daar binnen rook het heerlijk. En toen ze terug kwam had ze doosjes mee. Ze stapte weer in de auto en reed toen naar huis.

In de tussen tijd

In de tussen tijd was er natuurlijk ook wat gebeurd en wat er was gebeurd lees je in dit hoofd stuk.

Liz en Kris kwamen uit hun hut en liepen heel voorzichtig naar de tafel en ruimde  alles op. Soms vielen ze nog wel eens want zo goed konden ze nou ook weer niet lopen na een dag oefenen.

Want ze hadden op het kinderdagverblijf geoefend.

Maar dat wouden ze niet aan hun moeder vertellen en dat kwam nu dus mooi uit.

Ze makte alles in huis netjes en toen ze klaar waren kwam de moeder er aan dus kropen ze weer snel in hun hut.

Toen de moeder kwam was alles netjes en de moeder keek heel erg verbaast. Toen de moeder verbaast keek spiekte Liz en Kris stiekem door een spleetje de moeder hoorde dat en keek en toen zij ze: hallo….Liz…..Kris. zijn jullie dat?

De moeder trok er niks van aan en zeten de val en het lekkers neer want ze wist zeker dat Liz en Kris dan wel zouden komen. Maar ze keek op de klok en schok want ze moest nu snel alle spullen pakken en wegwezen. Maar ze dacht ik kan niet zomaar weg gaan want ik heb ze belooft dat ze een bruids meisje en een bruids jongetje mee zou nemen. Dus ze liep naar boven en wachten 5 minuten en dan liep ze weer naar beneden en keek of het eten weg is als dat zo is zoekt ze weer in alle kasjes in alle hoeken en in alle hutten.

De moeder dacht wat ze nou moest kiezen…..even later had ze het besloten ze ging zonder Liz en Kris. Maar als ze terug kwam en het bordje was leeg…………

Op de bruiloft

De moeder kwam aan op de bruiloft ze was een beetje zenuwachtig  hoe ze nou zouden reageren.

De moeder liep de zaal in. alles was versiert met ballonen, slingers en nog veel meer het zag er heel mooi uit.

Maar ze dacht o nee he. Want er stonden hele mooie versierde stoeltjes die zouden zijn voor Liz en Kris.

Opeens schok de moeder want iemand tikte haar aan en zij: hoi. De moeder zij een beetje somber hoi.

De mevrouw zij: waar zijn u zoontje en u dochtertje?

E e……… de moeder dacht o nee he deze vraag had ik al verwacht. Maar ze zij: e ja die e……

Wat waar zijn ze? Zitten ze soms op de wc?

E ja ja. Zij de moeder en ze werd helemaal rood.

De mevrouw vroeg gelukkig niet verder maar de moeder dacht o nee toch wat heb ik nu weer gezegd en ze liep naar haar collega en zij: mag ik even met je praten?

De collega zij ja natuurlijk.

En de moeder vertelde heel het verhaal haar collega schok ervan en zij: zal ik anders met je mee naar huis en dan gaan we daar zoeken? De moeder zij ja ja dat is goed maar ik zal je zeggen: ze zitten er echt niet!

Dat zullen we nog wel eens zien.

Oké en de moeder en haar collega reden naar haar huis en keken natuurlijk eerst of het bordje leeg was. En ja hoor het bordje was helemaal leeg. Nu wisten de moeder en de moeders collega echt zeker dat ze hier waren.

De moeder en haar collega zochten overal en ook in de hut van Liz en kris….maar…..ze zaten er helemaal niet.

Nu kwamen zelfs de beste polities die zochten ook overal maar nee hoor nergens waren ze te vinden er vroegen nog een paar polities wat vragen aan haar. Maar nee hoor nergens waren Liz en Kris te vinden.

De moeder liep naar buiten en zocht daar maar….toen ze in het schuurtje keek……..stonden er geen stepjes. De moeder dacht a ha dan zijn ze dus weg gestept of nou ja het was niet echt een step maar ja. En de moeder klom op haar fiets en zocht overal en ging langs alle deuren. Maar nee hoor nergens de moeder  hijgde zich rot en dacht nou ja dit straatje laat ik wel doen daar zitten ze toch niet. En de moeder reed weer naar huis en zij nee hoor nergens te vinden.

De moeder liep naar het kamertje van Liz en Kris en zag dat ook al hun school tasjes weg waren en hun lievelings knuffel ook al. Nu werd de moeder helemaal gek.

Wat is er? vroeg haar collega.

Ja hun tasjes zijn nu ook al weg! Riep de moeder.

He dan weet ik waar ze zijn!

Waar dan?
ze zijn natuurlijk in de buurt bij iemand naar binnen gegaan.

Ja maar ik ben al bij iedereen geweest![nou ja bijna iedereen]

Wat zij je.

Ik zij niks.

O ik dacht dat ik wat hoorde.

Nee hoor. Zij de moeder weer.

Haar collega vroeg of ze anders de bruiloft moest verplaatsen en dat mocht wel maar ze kreeg maar 5 dagen.

De andere morgen sliep ze helemaal alleen in huis want haar man was op kamp en Liz en Kris waren verdwenen.

De moeder voelde zich ook eenzaam en ze kon daarom ook helemaal niet slapen maar uiteindelijk viel ze toch in slaap en dromde dat Liz en Kris ontvoerd werden en toen ze wakker werd…….zag ze Liz en Kris Liz vroeg gaat het heb je geen leuke droom gehad? De moeder was nog zo moe dat ze gewoon zij nee ik dromde dat jullie….Liz Kris!!!

De moeder was heel erg blij. En belde snel haar collega en de polities dat ze Liz en Kris had gevonden.

De moeder was ook wel een beetje boos op hun en ze moesten heel het verhaal vertellen en dat deden ze ook zeker  wel. Maar toch moesten Liz en Kris voor straf naar de bruiloft ZONDER WEGTE LOPEN!

En toen ze terug kwamen was het alleen nog maar feest feest en nog eens feest en Liz en Kris riepen……..wij willen nog een keer naar een bruiloft omdat het alleen nog maar feest was geweest!

En de moeder vroeg zich eigenlijk nog wel af hoe hun nu al zo goed konden Steppen, dansen, en lopen. En toen zijden ze allebei in koor JAAA.

Einde!

Plaats een reactie